Business, trade & Industry

Sydkoreanskt besök hos Future by Lund

Caroline Wendt
May 21, 2018

I slutet av förra veckan fick Future by Lund ett långväga besök. En av Sydkoreas största dagstidningar hade skickat en reporter för att höra hur universitet, kommun och näringsliv arbetar tillsammans för att förbättra Lund.

 Seol Lee från den sydkoreanska tidningen Dong-A Ilbo besökte Lund och träffade då Lunds kommuns näringslivs- och turismchef Per Persson. Dong-A Ilbo är en av Sydkoreas största dagliga tidningar och Seol Lee kom till Lund för att göra ett specialreportage om universitet som tillväxtmotor för regionen. Lund ses som ett gott exempel, där universitet och start-ups på många sätt bidrar till stadens tillväxt.

Förfrågan om en intervju har gått via den svenska ambassaden i Seoul och KOTRA, Korea Trade-Investment Promotion Agency i Stockholm.

‑ De är intresserade av kopplingen mellan städer, universitet och företag. Jag berättade bland annat om arbetet på Future By Lund, näringslivsavdelningen och Lund International Citizen Hub, säger Per Persson.

Seol Lee träffade även representanter från näringsliv och Lunds universitet.

‑ Det känns otroligt spännande att en tidning från Sydkorea vill göra reportage om Lund och de kopplingar vi arbetar med, menar Per Persson. Tidigare har jag blivit intervjuad av en brasiliansk tidning men annars är det här den geografiskt sett mest avlägsna tidningen. Det visar att Lund gör avtryck i världen!

Related videos to category:
Business, trade & Industry
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar