Our partners

Trivector inreder för framtiden

Caroline Wendt
June 21, 2018

Trivector har invigt nya lokaler vid Lunds kommunhus Kristallen och alldeles intill Lund C. I samband med detta bytte man också från ett traditionellt kontor till en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. ‑ Vi vill att det nya kontoret ska vara hållbart både i val av material och för de människor som ska jobba där, säger Trivectors vd Christer Ljungberg.

Det var i början av maj 2018 som Future by Lunds partner Trivector flyttade in i ett nybyggt hus på Vävaregatan i Lund. Platsen med utsikt över järnvägen är sällsynt väl vald med tanke på att Trivector arbetar med hållbara transporter. Från det öppna kontoret på femte våningen är det utsikt åt alla håll – över järnvägen mot Lasarettet och Ideon Gateway och på andra hållet mot Malmö och Turning Torso. Det är inte bara utsikten som är hänförande – kontoret är också något alldeles extra.

Arbetsmiljön är utformad så att man väljer sin arbetsplats utifrån det man ska göra. Medarbetarna kan välja om de vill sitta i ett livligt, tystare eller knäpptyst kontorslandskap. Det finns också konferensrum, telefonrum, projektrum, en vardagsrumsliknande miljö och en större sal (som kan bli två) för till exempel seminarium. De anställda har ingen fast plats, utan väljer arbetsplats utifrån vad de ska göra och var de har lust att sitta.

‑ Det har gått över förväntan och jag trivs jättebra med de nya arbetslokalerna, säger Emeli Adell, affärsområdesansvarig för framtidens transporter på Trivector Traffic. Det är trevligt att man träffar sina kollegor mer och det går att anpassa sin arbetsplats efter det man ska göra. Under dagen kan jag flytta mellan skrivbord, konferensrum och projektplatsen när det behövs.

Trivectors vd Christer Ljungberg berättar varför man valt att göra ett aktivitetsbaserat kontor.

‑ För femton år sedan hade vi en dator och en telefon som satt fast i väggen. Från det har vårt sätt att jobba ändrats väldigt mycket och vi började tycka att det var tomt i kontorsrummen. Då blev det istället ett aktivitetsbaserat kontor. Det är en jätteresa att göra att gå från egna rum till att inte ens ha egna skrivbord, men det har gått väldigt bra och de flesta säger ”det här blev ännu bättre än jag trodde”.

‍Den aktivitetsbaserade arbetsmiljön på Trivector ger de anställda möjligheter att välja var det passar bäst för dem att jobba – i till exempel vardagsrumsmiljö, bibliotek, telefonrum eller kontorslandskap.

Den mest livliga arbetsplatsen kallas för Perrongen och temat syns också i inredningen – här finns både skrivbord i öppet landskap och småkupéer som passar för telefonsamtal, en modelljärnväg och gammeldags resväskor. Två tystare arbetslokaler har hämtat inspiration från skogen och i väster finns ett tyst rum som kallas biblioteket med engelskt gröna väggar. Vissa väggar har försetts med praktiska material som gör att man kan skriva direkt på tapeten och på andra kan man fästa saker som på en anslagstavla. För att få rätt på mötestekniken i konferensanläggningarna har Trivector tagit hjälp av Lunds Universitet. Via skärmar är det enkelt att ha ögonkontakt med kollegor som sitter i Stockholm eller Göteborg.

För den som tar tåg eller buss till Lund är det bara att ta gångbron över järnvägen vid Kristallen så är man vid Trivectors lokaler.

‑ Läget är väldigt bra, säger Christer Ljungberg. Vi märker nu hur lätt det är att få folk att komma hit. Vi har redan många seminarier och aktiviteter och det blir ännu lättare i de nya lokalerna.

Just nu arbetar cirka 45 av Trivectors medarbetare på kontoret på Vävaregatan. De anställda på Trivector System sitter kvar i de gamla lokalerna några kvarter bort. Företaget växer hela tiden och i lokalerna finns det utrymme för fler anställda.

‑ Vår tagline är att ”Förstå framtiden först” och de nya lokalerna kan sägas vara en del av detta, menar Christer Ljungberg. Det är vår grej att ligga långt framme.

Related videos to category:
Our partners
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar