Vi är en fristående organisation och ekonomisk förening.
Startpunkten för innovationsplattformen var en idé om att öppna staden som testbädd.
Vi är många parter som samskapar och utvecklar ihop.
Organisationer och företag som är medlemmar i Future by Lund.
Vi utvecklar hur många kan innovera tillsammans.
Utforska portföljerna inom våra fem innovationsområden.
Utforska material om våra internationella aktiviteter med och tillsammans med våra partners.
Här samlar vi studier och rapporter relaterade till innovationsplattformen.
Arbetet kring ekodesign, resilient, cirkulär och hållbar tillverkning var i centrum för Policy Assessment workshop - Sustainable Manufacturing and DPP in Textile, Fashion and Crafts i Lund.
När Unexpected Arts and science forum arrangeras i början av juni kommer ett av spåren att vara värderingsdriven innovation. Men vad har egentligen värderingar med innovation att göra?
Ett forum där konst, vetenskap, näringsliv, kreativa näringar och filosofi möts för att forma framtiden.
Här hittar du de senaste artiklarna, spaningarna inom denna kategori.
Ett överflöd av grön och billig el genom lokal delning av resurser samtidigt som man avlastar det överliggande nätet genom energigemenskaper.
Nu har en resvaneundersökning skickats ut till cirka 25 000 personer med arbetsplats i Lund.
Under hösten presenterade Sparbanken Skåne rapporten Vår framtid, som är en oberoende årsrapport om utvecklingen för klimatomställningen i Skåne.
Fem års arbete med elvägen i Lund går nu mot sitt slut. Evolution Road har tagit bort skenorna från Getingevägen och nu ska slutrapporten levereras till Trafikverket.
I projektet CoAction Lund samlas 25 partners för att genomföra åtgärder för ett klimatneutralt Lund till 2030.
Hösten 2023 lanserade Lunds universitet och Tetra Pak den gemensamma satsningen Biotech Heights.
Smart City Expo World Congress i Barcelona arrangerades i början av november och Lund var förstås på plats.
I Brunnshög gör forskningen dubbel nytta. Här levererar Max IV och så småningom ESS forskningsresultat samtidigt som lågenergihusen på området får ett behagligt inomhusklimat med hjälp av restvärme från anläggningarna.
Danmark har en framgångsrik industri inom Life science och bioteknik där Biotechbyn Kalundborg är en viktig nod.
Under veckan har Lund haft besök av Patrick Child från EU kommissionen. Patrick Child har ansvar för Mission Cities, en satsning där hundra städer i Europa ska bli klimatneutrala till år 2030.
I stadsdelen Brunnshög är hållbarhetsmålen höga. Det rör både tekniska system, som den nybyggda spårvägen, ett lågtempererat fjärrvärmenät och ett sopsugssystem som ger färre tunga transporter i området.
Det började med ett projekt med två sensorer – nu siktar Kraftringen på att installera totalt 100 sensorer som felövervakar elnätet i Lund med omnejd.
Future by Lund var med i den svenska delegation som deltog i Smart Cities Connect i Denver och kom hem med nya intressanta kontakter inom bland annat energiområdet.
Det är viktigt att ta fram innovationer inom grön energi och miljöteknik – men också väsentligt att snabbt få ut lösningarna på marknaden.