Vi är en fristående organisation och ekonomisk förening.
Startpunkten för innovationsplattformen var en idé om att öppna staden som testbädd.
Vi är många parter som samskapar och utvecklar ihop.
Organisationer och företag som är medlemmar i Future by Lund.
Vi utvecklar hur många kan innovera tillsammans.
Utforska portföljerna inom våra fem innovationsområden.
Utforska material om våra internationella aktiviteter med och tillsammans med våra partners.
Här samlar vi studier och rapporter relaterade till innovationsplattformen.
Arbetet kring ekodesign, resilient, cirkulär och hållbar tillverkning var i centrum för Policy Assessment workshop - Sustainable Manufacturing and DPP in Textile, Fashion and Crafts i Lund.
När Unexpected Arts and science forum arrangeras i början av juni kommer ett av spåren att vara värderingsdriven innovation. Men vad har egentligen värderingar med innovation att göra?
Ett forum där konst, vetenskap, näringsliv, kreativa näringar och filosofi möts för att forma framtiden.
Här hittar du de senaste artiklarna, spaningarna inom denna kategori.
I snart två år har det gemensamma arbetet pågått med att förstå vilken kapacitet för innovation som vi har tillsammans i Lund.
2023 var året då Ideon fyllde 40 år – och samtidigt passade man på att organisera om verksamheten.
Lund blev en gång Sveriges första stad för mänskliga rättigheter.
Fem års arbete med elvägen i Lund går nu mot sitt slut. Evolution Road har tagit bort skenorna från Getingevägen och nu ska slutrapporten levereras till Trafikverket.
Welcome to the seventh afternoon Talk in Lund Innovation District!
I flera av de arrangemang om Lund innovation Districts som gjorts har olika intressenter pekat på ett behov av en gemensam berättelse, ökat samarbete, koordinering och en ökad helhetssyn.
Ett nytt och spännande samarbete har nyligen startats mellan Lunds universitet, Future by Lund, Kosovos kulturministerium, UN Habitat och kulturorganisationen Anibar.
Många av dagens utmaningar är så komplexa att de måste lösas genom gemensamma insatser från flera aktörer.
Hur kan en organisation arbeta strategiskt med att förvalta och utveckla en innovationsportfölj?
Future by Lund arbetar i det organisatoriska mellanrummet mellan kommun, näringsliv och universitet – men vad betyder det egentligen?
Nu är det dags för fokus på den mänskliga dimensionen, att etablera fler instegsmiljöer och mellanrumsplatser och skapa en gemensam bild av områdets värdeerbjudande.
Kristina Eneroth, Pia Kinhult och Anders Almgren från LID:s styrgrupp förklarade tankarna med ett innovationsdistrikt och ledde diskussionerna.
Vid årsskiftet 2022/23 övergick Future by Lund från att vara ett projekt med Lunds kommun som huvudman till att verka som en ekonomisk förening.
Vill du veta mer om vad ett innovationsdistrikt är och hur Lund arbetar med sitt innovationsdistrikt?
För ungefär tio år sedan startade Vinnova innovationsplattformar i sex svenska städer – och Future by Lund är en av dem.
Lund Innovation District is a place of innovation and creativity, with a playful spirit that fosters experimentation and growth.
Lund Innovation District is a global innovation ecosystem that brings together world-class research, entrepreneurship, and collaboration within walking distance.
Under september och oktober kommer Future by Lund att genomföra en undersökning om Lund Innovation District.
I Lund finns science parks som Medicon Village, Ideon och Science Village, ett högt rankat universitet, MAX IV och ESS, en kommun som arbetar med klimatneutralitet.
Under året har Future by Lund gått med i The Global Institute on Innovation District (GIID), som är en internationell sammanslutning för städer som arbetar med utveckling av sina innovationsdistrikt.
Vilken klimatsäker, god och nyttig mat äter vi i framtiden och hur tillverkas, odlas och förpackas den på ett mer hållbart sätt?
Det skapas allt fler möjligheter till övervakning av vattenkvalitet med hjälp av sensorer och därför lyfte vattennätverket WIN Water på sin senaste träff fram en rad aktörer från branschen.
Under våren arrangerade Barcelona stad REACT (Economic Reactivation Conference) som är en gigantisk årlig öppen diskussion om Barcelonas ekonomiska framtid.
Lund har länge varit en speciell och öppen lekplats för innovativa idéer. Många banbrytande idéer har redan fötts här. Staden präglas av kunskap, forskare, studenter, en speciell humor och en tillåtande stämning - en riktigt bra mylla för en innovationskultur!
2022 är det tio år sedan Medicon Village invigdes. Vid starten fanns förhoppningar om att skapa en innovationsmiljö som kunde sysselsätta cirka 1000 personer − nu har närmare 2700 sin arbetsplats på området
Det finns en rad faktorer som ökar möjligheterna att innovationer ska uppstå. Det kan vara närhet mellan olika verksamheter och inbyggda möjligheter att det uppstår oväntade möten mellan olika aktörer.
Lund har ett samarbete med Lyngby som här delar med sig av insikterna av sitt samarbete med GIID, ett analysverktyg som hjälper innovativa områden att bli innovationsdistrikt.
In the next episode of Future by Lund New Normal we meet James Wilson, Research Director at Orkestra in San Sebastian, Spain.
Future by Lund har tillsammans med danska Lyngby-Taarbæk Vidensby fått stöd från Interreg för att göra ett förprojekt som undersöker hur man kan skapa framtidens nordiska innovationsdistrikt.
För tio år sedan satsade Vinnova på innovationsplattformar i några svenska städer – Borås, Göteborg, Kiruna, Lund, Stockholm och med tiden också Umeå.
Vi presentera vår medlemskoordinator Åsa Grunning som ”ser fram mot att jobba med personer, organisationer och företag med intresse för Lund och den utveckling som finns här”.
Den 21 till 23 mars kommer Sveriges innovationsriksdag till Ideon i Lund. Då väntas 400 gäster vara på plats medan cirka 5 000 personer från hela världen följer delar av arrangemanget digitalt.
Future by Lund är en medlemsorganisation där universitet, kommun och näringsliv har en plattform att arbeta tillsammans.
På Future by Lunds föreningsstämma i slutet av november 2022 valdes första styrelsen för den nybildade ekonomiska föreningen.
Innovationsplattformen Future by Lund startade 2012 som ett Vinnovafinansierat projekt med Lunds kommun som huvudman.
En gång i tiden huserade MAX III i apparathallen i Maskinhuset på LTH. Nu är detta platsen för LTH:s Makerspace X-Lab, som är en verkstad, en yta för co-working och en innovationsmiljö.
I september besökte Lunds Nyföretagarcentrum (LNC) och delar av deras nätverk forskningsanläggningar som CERN och ESRF-EBS i Schweiz och Frankrike.
Det började med femton feriepraktikplatser för tio år sedan. I somras var 164 unga anmälda till Sommarlovsentreprenörer i Lund.
Brunnshög ligger alldeles intill E22:an – ändå är ambitionen att högst en tredjedel av persontransporterna till området ska ske med bil.
ESA BIC Sweden startade verksamhet på Ideon Innovation under hösten 2021.
Sedan 2013 har den svenska innovationsmyndigheten Vinnova gett stöd till projektet Future by Lund.
2024 kommer fastighetsprojektet the Loop att stå färdigt i Science Village i Brunnhög.
Lund är ett centrum för innovation och entreprenörskap. Nu ska Lunds innovationsekosystem analyseras för att ge en överblick över resurser och möjligheter.
I dagens lucka berättar vi om det nystartade projektet Lund Open Sensoring City, som siktar på att reda ut det där med flöden.
En delegation från Lund åkte under några dagar i september till Boston och besökte bland annat Greentown labs, nanolab och företag i Life science-sektorn men undersökte också hur man i staden arbetar med innovationer, start ups och inkubatorer.
Den 21 oktober 2019 var en betydelsefull dag för Lund. Det var dagen då FN via UNOPS var med och invigde sitt första globala innovationscenter i Europa på Ideon Science Park.
Future by Lund var med i den svenska delegation som deltog i Smart Cities Connect i Denver och kom hem med nya intressanta kontakter inom bland annat energiområdet.
När Creative Business Cup Sweden öppnade för ansökningar var intresset stort – över 120 startups påbörjade en ansökan till tävlingen för kreativa näringar.