Vi är en fristående organisation och ekonomisk förening.
Startpunkten för innovationsplattformen var en idé om att öppna staden som testbädd.
Vi är många parter som samskapar och utvecklar ihop.
Organisationer och företag som är medlemmar i Future by Lund.
Vi utvecklar hur många kan innovera tillsammans.
Utforska portföljerna inom våra fem innovationsområden.
Utforska material om våra internationella aktiviteter med och tillsammans med våra partners.
Här samlar vi studier och rapporter relaterade till innovationsplattformen.
Arbetet kring ekodesign, resilient, cirkulär och hållbar tillverkning var i centrum för Policy Assessment workshop - Sustainable Manufacturing and DPP in Textile, Fashion and Crafts i Lund.
När Unexpected Arts and science forum arrangeras i början av juni kommer ett av spåren att vara värderingsdriven innovation. Men vad har egentligen värderingar med innovation att göra?
Ett forum där konst, vetenskap, näringsliv, kreativa näringar och filosofi möts för att forma framtiden.
Här hittar du de senaste artiklarna, spaningarna inom denna kategori.
Är det trafikstockning på huvudgatan under vissa tidpunkter, är det vanligt att bilar kör i bussfilen eller måste cyklisterna trängas på cykelbanan?
Sedan sommaren 2023 pågår det stora Horizonprojektet Elaborator där 38 partners från hela Europa arbetar tillsammans för att utforma inkluderande, säker, prisvärd och hållbar mobilitet i städer.
Nu blir det lättare att sätta upp sensorer i utemiljön – och det beror på att Lunds kommun byter gammal belysning mot miljövänligare LED-belysning.
Smart City Expo World Congress i Barcelona arrangerades i början av november och Lund var förstås på plats.
Sommaren 2018 ökade medvetenheten om att värmeböljor kan orsaka hälsoproblem för människor, speciellt i städer.
Nu har det blivit dags att sammanfatta plattformarnas arbete.
I FLOW-projektet utvecklar aktörerna en radarsensor som ska monteras på lyktstolpar för att göra trafikmätningar och nu har också designstudenterna på IKDC gjort förslag på hur den skulle kunna se ut.
Lunds kommun arbetar med att byta ut belysning till LED-armaturer.
Under våren arrangerade Barcelona stad REACT (Economic Reactivation Conference) som är en gigantisk årlig öppen diskussion om Barcelonas ekonomiska framtid.
Lund har ett samarbete med Lyngby som här delar med sig av insikterna av sitt samarbete med GIID, ett analysverktyg som hjälper innovativa områden att bli innovationsdistrikt.
Barcelona har vi lärt känna som ett centrum för den smarta staden med fokus på teknik och digitalisering.
Tänk om du vet precis var det finns lediga p-platser i Lund redan innan du väljer väg in i staden?
Innovationsplattformen Future by Lund startade 2012 som ett Vinnovafinansierat projekt med Lunds kommun som huvudman.
I en tid när alla vill spara energi presenterar projektet Lighting Metropolis sina resultat – och den genomsnittliga energibesparingen för alla deras genomförda delprojekt i Öresundsregionen är hela 61 procent!
Det började med ett projekt med två sensorer – nu siktar Kraftringen på att installera totalt 100 sensorer som felövervakar elnätet i Lund med omnejd.
Future by Lunds SOM-projekt levererade mer än tjugo delprojekt. Extra glädjande är att många av dem lever vidare och utvecklas även lång tid efter att huvudprojektet avslutades.
Att undersöka hur människor reser och använder trafiksystemet är viktigt bland annat för samhällsplanerare.
Nu har alla de 19 sensorerna som mäter temperaturer i Lund fått nya batterier så att de kan fortsätta att rapportera om hur varmt det är även under sommaren 2022.
DigIT Hub Sweden blir en av fyra EU-finansierade hubbar som placeras i Sverige.
Kultur- och fritidsförvaltningen och lundabolaget Sensative undersöker just nu i ett innovationsprojekt hur de med hjälp av sensorer kan mäta hur många som använder lokalerna.
I morgon fredagen den 20 maj är det dags! Då startar Lundakarnevalen, och textil- och modebranschen är i fokus för karnevalsradion.
Hur kan vi dra nytta av ny teknik för att bättre förstå var vägar ska byggas och hur de borde utformas?
När Brunnshög planeras och byggs är hållbarhetstanken viktig – och det ska bland annat märkas på trafiken.
Att underlätta för resenärerna att kombinera kollektivresan med andra transportsätt kan vara nyckeln till framtidens hållbara mobilitet.
Det finns många nya hållbara lösningar inom transportområdet. Det kan vara är allt från elsparkcyklar och hyrcyklar till samåkningstjänster och reseappar.
Heta sommardagar kan innebära en fara för känsliga personer, som till exempel barn och äldre.
En nyckel till att skapa hållbara transporter kan vara att städer, myndigheter och andra viktiga aktörer samarbetar för att utveckla en digital infrastruktur inom mobilitetsområdet.
De senaste åren har intresset för hur ljuset påverkar levande varelser ökat betydligt.
Storstäder som Barcelona, Singapore, Amsterdam och San Fransisco men också nordiska städer som Ålborg, Oslo och Göteborg – alla arbetar de med att skapa en smart och hållbar stad.
I Brunnshög byggs bostadsfastigheter där man drar nytta av innovationer och på olika sätt utforskar framtidens sätt att bo.
En ambition i projektet Smarta offentliga miljöer var att ge gymnasieelever kunskaper om sensorer och IoT.
Hur vi rör oss i en stad och vilka transportmedel vi använder påverkas just nu kraftigt av pandemin.
I dagens lucka berättar vi om det nystartade projektet Lund Open Sensoring City, som siktar på att reda ut det där med flöden.