Workshops

Lunds första Climathon fokuserar på solenergi

Caroline Wendt
October 23, 2017

Den 27:e till 28:e oktober kommer Lund för allra första gången att vara med i Climathon, en global 24-timmars klimatförändrings-hackathon som sker samtidigt i över hundra städer runt om i världen.

I Lund kommer deltagarna att rikta in sig på utmaningen att utveckla solenergi. Målet som arrangörerna ser är att flera av idéerna ska kunna bli verklighet och att Lund inom fem år ska ta täten i solelproduktionen i Sverige.

Deltagarna kommer att under 24 timmar arbeta tillsammans med andra för att komma fram till en idé som kan pitchas inför en jury. Intresset för Climathon i Lund är stort och man har hela 64 anmälningar vilket innebär att det är fullt.

Datum och tid: 27 oktober kl. 11.00 till 28 oktober kl. 11.00 Plats: Vattenhallen Science Center, Johan Ericssons väg 1, Lund

Pitcheventet den 28:e oktober är öppet för alla som vill lyssna. Här hittar du schema.

Climathon är ett samarbete mellan Lunds kommun, Climate-KIC, Kraftringen och Lunds universitet.

Juryn består av Emma Berginger, Kommunalråd Miljöpartiet, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tekniska nämnden, Sylvia Michell, VD, Kraftringen, Bertil Lundstöm, teknisk chef, Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF), Lars J Nilsson, professor i miljö- och energisystem, Lunds universitet och Bodil Rosvall Jönsson, VD, BRJ Management AB.

Mer information finns på Lunds kommuns hemsida.  

Related videos to category:
Workshops
No items found.
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar