LOCSN

Lunds sensornätverk kan bli årets digitala projekt

Caroline Wendt
September 21, 2017

Lunds IoT-projekt är i final i CIO Awards och har chansen att bli valt till ”Årets digitala projekt”!

 IoT-projektet drivs av Lunds kommun genom Future by Lund tillsammans med LTH, RISE, Sensefarm och Sensative. I projektet har deltagarna skapat ett öppet IoT-nätverk i Lund i LoRa-teknik vilket företag, organisationer och privatpersoner kan använda gratis i ett prekommersiellt skede.

‑ Vi är förstås glada och stolta över att vårt projekt blivit uppmärksammat, säger Lunds kommuns näringslivschef Per Persson. Det är speciellt roligt eftersom näringsliv, kommun och akademi har jobbat tillsammans för att hitta en bra lösning.

Projektet är en av fem finalister i klassen ”Årets digitala projekt”. I final är också Lantmäteriet med en blockkedja för fastighetsregister, SEB:s digitala medarbetare Aida, Stena Lines initiativ med artificiell intelligens och Åhléns e-handel. Samma kväll kommer man att utse Årets CIO, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Galakvällen hålls i Stockholm den 18 december och det är det 14:e året i rad som galan arrangeras. Vinnarna utses slutligen av en jury bestående av styrelseproffs, vd:ar, CIO:er, experter och forskare.

I projekten som går till final intervjuas en eller två representanter utifrån kriterierna omfattning, värdeskapande, komplexitet, innovationshöjd och hållbarhetsaspekter.

CIO är en förkortning av Chief Information Officer vilket betyder IT-direktör eller strategisk IT-chef. Galan arrangeras av CIO Sweden som både är ett magasin och en digital mötesplats för CIO:er.

Läs mer om projektet här!

‍Projektledare Anders Trana på Kristallens tak med en av basstationerna som installerades i våras.
Related videos to category:
LOCSN
...
MER ATT LÄSA
Se alla artiklar