Vi är en fristående organisation och ekonomisk förening.
Startpunkten för innovationsplattformen var en idé om att öppna staden som testbädd.
Vi är många parter som samskapar och utvecklar ihop.
Organisationer och företag som är medlemmar i Future by Lund.
Vi utvecklar hur många kan innovera tillsammans.
Utforska portföljerna inom våra fem innovationsområden.
Utforska material om våra internationella aktiviteter med och tillsammans med våra partners.
Här samlar vi studier och rapporter relaterade till innovationsplattformen.
Arbetet kring ekodesign, resilient, cirkulär och hållbar tillverkning var i centrum för Policy Assessment workshop - Sustainable Manufacturing and DPP in Textile, Fashion and Crafts i Lund.
När Unexpected Arts and science forum arrangeras i början av juni kommer ett av spåren att vara värderingsdriven innovation. Men vad har egentligen värderingar med innovation att göra?
Ett forum där konst, vetenskap, näringsliv, kreativa näringar och filosofi möts för att forma framtiden.
Här hittar du de senaste artiklarna, spaningarna inom denna kategori.
Hur kan Öresundsregionen arbeta med att locka till sig internationella talanger inom Life Science och Tech?
Många innovationsdistrikt har ett rikt material av statistik och mätpunkter för att påvisa sina resultat och för att kunna jämföra sig med andra områden.
Nära 40 studenter på kursen Produktinnovation på Ingvar Kamprad Designcentrum fick i uppgift att hitta nya eller glömda användningsområden för materialet hampa.
Sedan våren 2023 är Lund genom Future by Lund med i GIID, The Global Institute on Innovation District.
I snart två år har det gemensamma arbetet pågått med att förstå vilken kapacitet för innovation som vi har tillsammans i Lund.
I Lund pågår ett strategiskt arbete med att utveckla stadens innovationsdistrikt.
Under hösten presenterade Sparbanken Skåne rapporten Vår framtid, som är en oberoende årsrapport om utvecklingen för klimatomställningen i Skåne.
Vi behöver vara aktiva i EU:s innovationsarbete och odla vårt distrikts specifika egenskaper utifrån ett internationellt perspektiv.
SmiLe Venture Hub har alltid varit framgångsrik men den senaste tiden har intresset varit extra stort.
Vad har fotbollsspelare i Malmö FF:s akademier, internationell arbetskraft som söker sig till Lund för att jobba och studenter som blir entreprenörer eller innovatörer gemensamt?
I OECD/OPSI:s nyhetsbrev i mars 2024 presenteras LIEPT-modellen, som plockats fram i Lund av Lunds universitet och Future by Lund.
En bra balans mellan arbete och fritid, möjlighet för familjen att studera vid ett av Europas toppuniversitet och nära till både en internationell flygplats och natur.
I flera av de arrangemang om Lund innovation Districts som gjorts har olika intressenter pekat på ett behov av en gemensam berättelse, ökat samarbete, koordinering och en ökad helhetssyn.
Under hösten 2023 genomförde Future by Lund en undersökning av Lund Innovation District.
Nu är det dags för nästa eftermiddagsföredrag om Lund Innovation District!
Ett nytt och spännande samarbete har nyligen startats mellan Lunds universitet, Future by Lund, Kosovos kulturministerium, UN Habitat och kulturorganisationen Anibar.
När Lund Innovation District analyserades genom en undersökning gjord av Future by Lund och Parlametric indikerade resultatet att Lund är en relativt jämställd och inkluderande plats för innovation.
I vilket av Agenda 2030:s sjutton hållbarhetsmål ingår det djupt mänskliga behovet av konst, kreativitet och kultur?
Textilindustrin har stor klimatpåverkan och återanvändning av kläder ses som en del av den hållbara omvandlingen av branschen.
Smart City Expo World Congress i Barcelona arrangerades i början av november och Lund var förstås på plats.
I november arrangeras den stora mässan för smarta städer, Smart City Expo World Congress i Barcelona och Lund har många representanter på plats.
Vill du veta mer om vad ett innovationsdistrikt är och hur Lund arbetar med sitt innovationsdistrikt?
CoAction Lund är ett projekt som samlar aktörer i Lund i en storskalig förändringsprocess för att Lund ska bli klimatneutralt till 2030.
Lund Innovation District is a place of innovation and creativity, with a playful spirit that fosters experimentation and growth.
Lund Innovation District is a global innovation ecosystem that brings together world-class research, entrepreneurship, and collaboration within walking distance.
Lund är en liten plats med knappt 130 000 invånare. Ändå har de internationella materialforskningsanläggningarna ESS och MAX IV placerats här.
I framtiden kommer våra kläder att innehålla en tagg som vi kan skanna för att få information.
Det finns en rad faktorer som ökar möjligheterna att innovationer ska uppstå. Det kan vara närhet mellan olika verksamheter och inbyggda möjligheter att det uppstår oväntade möten mellan olika aktörer.
Lund har ett samarbete med Lyngby som här delar med sig av insikterna av sitt samarbete med GIID, ett analysverktyg som hjälper innovativa områden att bli innovationsdistrikt.
Future by Lund bjöd in till ett webbinar och en workshop om Lunds innovationsekosystem.
Future by Lund har tillsammans med danska Lyngby-Taarbæk Vidensby fått stöd från Interreg för att göra ett förprojekt som undersöker hur man kan skapa framtidens nordiska innovationsdistrikt.
Danmark har en framgångsrik industri inom Life science och bioteknik där Biotechbyn Kalundborg är en viktig nod.
Den 21 till 23 mars kommer Sveriges innovationsriksdag till Ideon i Lund. Då väntas 400 gäster vara på plats medan cirka 5 000 personer från hela världen följer delar av arrangemanget digitalt.
Under veckan har Lund haft besök av Patrick Child från EU kommissionen. Patrick Child har ansvar för Mission Cities, en satsning där hundra städer i Europa ska bli klimatneutrala till år 2030.
Future by Lund är en medlemsorganisation där universitet, kommun och näringsliv har en plattform att arbeta tillsammans.
Innovationsplattformen Future by Lund startade 2012 som ett Vinnovafinansierat projekt med Lunds kommun som huvudman.
Fredrik Timour är VD och grundare av Fashion Innovation Center som är medlem i Future by Lund.
Textil- och modeindustrin har stor påverkan på klimat och miljö. För att förändra branschen lanseras våren 2022 acceleratorprogrammet NEST, som har skapats av fyra inkubatorer från olika delar av Sverige.
I Ekska huset, det fina korsvirkeshuset intill stadsbiblioteket, går det att besöka International Citizen Hub Lund.
2024 kommer fastighetsprojektet the Loop att stå färdigt i Science Village i Brunnhög.
I december 2021 var Skanska klara med byggnaderna på ESS – men den operativa starten flyttas ändå från 2025 till 2027 eftersom pandemin har försenat arbetet med instrumenten.
Lund är ett centrum för innovation och entreprenörskap. Nu ska Lunds innovationsekosystem analyseras för att ge en överblick över resurser och möjligheter.
På Scheelevägen 16 i Lund har det skapats en samlingsplats för mobilitet i fastigheten Reuterdahl
Storstäder som Barcelona, Singapore, Amsterdam och San Fransisco men också nordiska städer som Ålborg, Oslo och Göteborg – alla arbetar de med att skapa en smart och hållbar stad.
På julafton döljs förstås det allra finaste i julkalenderluckan. I lagarbetet Future by Lund har det i år ingått hela 106 partners, vilket är otroligt värdefullt.
En delegation från Lund åkte under några dagar i september till Boston och besökte bland annat Greentown labs, nanolab och företag i Life science-sektorn men undersökte också hur man i staden arbetar med innovationer, start ups och inkubatorer.
Den 21 oktober 2019 var en betydelsefull dag för Lund. Det var dagen då FN via UNOPS var med och invigde sitt första globala innovationscenter i Europa på Ideon Science Park.
Future by Lund var med i den svenska delegation som deltog i Smart Cities Connect i Denver och kom hem med nya intressanta kontakter inom bland annat energiområdet.