Vi är en fristående organisation och ekonomisk förening.
Startpunkten för innovationsplattformen var en idé om att öppna staden som testbädd.
Vi är många parter som samskapar och utvecklar ihop.
Organisationer och företag som är medlemmar i Future by Lund.
Vi utvecklar hur många kan innovera tillsammans.
Utforska portföljerna inom våra fem innovationsområden.
Utforska material om våra internationella aktiviteter med och tillsammans med våra partners.
Här samlar vi studier och rapporter relaterade till innovationsplattformen.
Arbetet kring ekodesign, resilient, cirkulär och hållbar tillverkning var i centrum för Policy Assessment workshop - Sustainable Manufacturing and DPP in Textile, Fashion and Crafts i Lund.
När Unexpected Arts and science forum arrangeras i början av juni kommer ett av spåren att vara värderingsdriven innovation. Men vad har egentligen värderingar med innovation att göra?
Ett forum där konst, vetenskap, näringsliv, kreativa näringar och filosofi möts för att forma framtiden.
Här hittar du de senaste artiklarna, spaningarna inom denna kategori.
Lunds universitets satsning REAL – Center for Retail and Logistics – på Campus Helsingborg profilerar sig med hållbarhet, digitalisering och förändrat arbetsliv och lyfter också fram arbetet med innovation som en uppgift.
Som en av aktörerna i CoAction Lund arbetar Wihlborgs med att se över hur man kan öka det hållbara resandet, bland annat genom hur parkeringsplatserna används.
En bilresa på snöiga vägar fick innovatören Dan Zethraeus att fundera över möjligheten att ladda bilar underifrån, på den del av vägen där det på vintern samlas snö.
Nu lanseras Travalytics, en digital lösning som stödjer företags hållbarhetsarbete med fokus på anställdas resor.
CoAction Lund är ett projekt som rör hållbar energi och mobilitet – och den stora styrkan är att det är över 25 aktörer som bestämt sig för att göra detta tillsammans.
Nu har en resvaneundersökning skickats ut till cirka 25 000 personer med arbetsplats i Lund.
EU har beslutat att större företag ska göra en årlig hållbarhetsrapport, där de anställdas pendling ger möjlighet till stora förbättringar.
Är det trafikstockning på huvudgatan under vissa tidpunkter, är det vanligt att bilar kör i bussfilen eller måste cyklisterna trängas på cykelbanan?
I juni höll det stora europeiska mobilitetsprojektet Elaborator stormöte i Köpenhamn.
Sedan sommaren 2023 pågår det stora Horizonprojektet Elaborator där 38 partners från hela Europa arbetar tillsammans för att utforma inkluderande, säker, prisvärd och hållbar mobilitet i städer.
Fem års arbete med elvägen i Lund går nu mot sitt slut. Evolution Road har tagit bort skenorna från Getingevägen och nu ska slutrapporten levereras till Trafikverket.
Nu blir det lättare att sätta upp sensorer i utemiljön – och det beror på att Lunds kommun byter gammal belysning mot miljövänligare LED-belysning.
Hur kan vi minska koldioxidutsläppen genom att elektrifiera vägtransporterna?
I projektet CoAction Lund samlas 25 partners för att genomföra åtgärder för ett klimatneutralt Lund till 2030.
Den 19 och 20 mars samlas nationella och internationella deltagare i Lund för konferensen The Electrification of Transportation Infrastructure.
När det är dags att summera Future by Lunds första år som egen ekonomisk förening hittar vi en härlig mix av arbete på många olika områden.
För att klimatmålen ska kunna uppnås behöver utsläppen från transporterna minska.
Future by Lund hade i april medlemsmöte hos Trivector Traffic om kombinationen av mänskliga rättigheter och mobilitet i temat ”Human centred mobility in the Human Rights city of Lund”.
Hur ska vi använda nya sensorer för att kunna mäta och planera trafiken på ett sätt som underlättar samhällsplanering?
Mobilitetstjänsten EC2B har under några år utvecklats i projektform i bostadsrättsföreningar och hyresgästföreningar i både Lund och Göteborg.
En kall dag i februari körde bussen med ett fyrtiotal svenska och danska deltagare från bland annat företag, universitet och kommuner till Veberöd.
Future by Lund är en innovationsplattform som har verkat på många adresser i Lund. Den senaste är i Castellums fastighet på Scheelevägen 16.
Under veckan har Lund haft besök av Patrick Child från EU kommissionen. Patrick Child har ansvar för Mission Cities, en satsning där hundra städer i Europa ska bli klimatneutrala till år 2030.
I stadsdelen Brunnshög är hållbarhetsmålen höga. Det rör både tekniska system, som den nybyggda spårvägen, ett lågtempererat fjärrvärmenät och ett sopsugssystem som ger färre tunga transporter i området.
I universitetskursen Förpackningsteknik och utveckling på Lunds Tekniska Högskola (LTH) är företagens verkliga utmaningar i fokus för att skapa en relevant utbildning för studenterna.
Kommer människor att resa mer hållbart om det finns mer effektiva sätt att starta och avsluta resan – eller är tidsbesparande fordon den sista biten i själva verket helt ointressant?
Vill du veta hur man gör en gamifierad mobilitetskampanj för unga, hur man skulle kunna låna ut elcyklar i mindre orter eller hur man gör en samåkningskampanj på en arbetsplats?
Att undersöka hur människor reser och använder trafiksystemet är viktigt bland annat för samhällsplanerare.
Brunnshög ligger alldeles intill E22:an – ändå är ambitionen att högst en tredjedel av persontransporterna till området ska ske med bil.
Mobilitet på Tvärs är ett dansk-svenskt projekt som har genomförts tvärs över både kommun- och landsgränser, transportslag och i städer/på landsbygden.
När Brunnshög planeras och byggs är hållbarhetstanken viktig – och det ska bland annat märkas på trafiken.
Att underlätta för resenärerna att kombinera kollektivresan med andra transportsätt kan vara nyckeln till framtidens hållbara mobilitet.
Det finns många nya hållbara lösningar inom transportområdet. Det kan vara är allt från elsparkcyklar och hyrcyklar till samåkningstjänster och reseappar.
En nyckel till att skapa hållbara transporter kan vara att städer, myndigheter och andra viktiga aktörer samarbetar för att utveckla en digital infrastruktur inom mobilitetsområdet.
Modern och mer hållbar teknik inom mobilitet och transporttjänster skapar helt nya affärsmöjligheter.
Hur kan vi öka det hållbara resandet genom ”mjuka” åtgärder, det vill säga till exempel genom information, uppmuntran och sätt att underlätta val av mer hållbara transportmedel?
På Scheelevägen 16 i Lund har det skapats en samlingsplats för mobilitet i fastigheten Reuterdahl
Hur vi rör oss i en stad och vilka transportmedel vi använder påverkas just nu kraftigt av pandemin.
Välkommen till en tvåtimmars crash-course i Lund på temat självkörande uppkopplade fordon.
Det är viktigt att ta fram innovationer inom grön energi och miljöteknik – men också väsentligt att snabbt få ut lösningarna på marknaden.
Lund bygger kontakter inom smart mobilitet och fordonsindustri.